След като в края на миналата година главният мениджър на BioWare обяви, че напуска компанията след близо 20 години в студиото, мнозина предположиха, че той ще стартира свой собствен проект. Кейси Хъдзън, чието име се свързва с игри като Star Wars: Knights of the Old Republic и Mass Effect, направи това за втори път, след като веднъж напуска през 2014 година.

След завръщането му през 2017 г. той участва в създаването на още игри, но сега раздялата очевидно е окончателна. Хъдзън обяви, че има нужда от промяна в живота си. Сега вече знаем какво е имал предвид.

Чрез съобщение в своя Twitter профил, Хъдзън споделя, че заедно с други свои колеги основава ново студио - Humanoid Studios. Новата гейм компания ще "отприщи творческата свобода на разработчиците", заявява той. За сега не е ясно за какви конкретни гейм проекти ще я отприщи. Не са ясни нито заглавията, нито дори жанровете, в които ще твори екипът на новото дружество.

В момента на сайта на компанията няма много неща, освен информацията, че набират нови хора. Компанията е базирана в Канада, като офисите й ще са в Британска Колумбия и Албърта.