Класическите видеоигри Doom и Doom 2, дали началото не само на едноименния гейм франчайз, но и на практика - на жанра "шутър от първо лице" (FPS), съвсем скоро ще навършат съответно 27 и 26 години. Въпреки това (или може би точно по тази причина) гейм студиото id Software все още се занимава с тяхното развитие и поддръжка.

Затова не е изненада, че докато работи по новия експанжън на Doom: Eternal, екипът на компанията създаде и нов ъпдейт за двете класически шутър заглавия.

Най-интересната новост, която идва с него, ще бъде поддръжката на широкоформатна игра, при съотношение 16 към 9. В добавка към това гейм студиото е увеличило и визуалното поле при игра, позволявайки на геймърите да виждат по-голяма част от околния виртуален свят. Широкоекранната поддръжка е добавена и за всички останали елементи - заглавие, финален екран, адони и др.

Обновлението ще бъде достъпно за всички платформи, на които се играят двете класически игри. Или поне за основните сред тях, защото както мнозина от феновете знаят, всъщност Doom e видеоиграта, пускана на най-много различни устройства, включително принтер и дори електронно пиано.