Squanch Games, студиото, основано от съавтора на Rick and Morty Джъстин Ройланд, пусна тийзър за добавката High on Knife към комедийния шутър High on Life. Видеото разкрива датата на пускане на пазара. Както се оказа, High on Knife ще бъде пуснат на пазара следващия вторник, 3 октомври. Изданието ще бъде пуснато на компютри (Steam, Epic Games Store, Microsoft Store), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X и S. High on Knife ще продължи историята на оригиналната игра и ще включва хорър елементи.

Действието се развива две години по-късно, Bounty Hunter ще се впусне в ново пътешествие, за да помогне на Knifey да намери пакет от своя свят и да открие тайната на произхода на героя. "Изследвайте планетата на умиращите охлюви", призовават авторите. "Не съм сигурен дали тази реплика ще привлече купувачи, но ние вече направихме планетата, тя е основното място на действието, така че... ето. Така или иначе, ще има много разговори за охлюви". Геймърите ще бъдат преследвани от Мукс - мистериозен злодей, озвучен от Габури Сидибе от "Прешъс".

В допълнение към новите герои ще има и познати гласове от Майкъл Кюсак, Джей Би Смуув, Тим Робинсън, Бетси Содаро и Анди Дейли. Разширението ще добави и две нови оръжия, които са "еднакво смъртоносни и разговорливи": бившия военен пистолет Харпър, озвучен от Сара Шърман от Saturday Night Live, който се опитва да се справи с травматичното си минало, и вдъхновения от пинбола (B.A.L.L., който се управлява от малки хора.

"Техните остроумия разкъсват самочувствието на парчета, както снарядите разкъсват плътта", отбелязват създателите. Новите оръжия са проектирани от илюстратора Джо Симко, който е създал хумористичните колекционерски карти за комплектите Garbage Pail Kids и Wacky Packages на Topps.