Бившият вицепрезидент и настоящ кандидат за президент на САЩ от Демократическата партия Джо Байдън е започнал изключително атрактивна кампания на своята кандидатура. Става въпрос за реклама в онлайн играта Animal Crossing: New Horizons.

Както съобщава сайтът The Verge, геймърите вече могат да добавят в своите виртуални имоти в играта официалните знаци със слогани на Джо Байдън. За целта те трябва да сканират QR код чрез приложението Nintendo Switch Online и да си изберат някой от знаците с Джо Байдън, Байдън - Харис и т.н.

Анализатори побързаха да посочат, че във време на социална изолация (каквато все още има в редица страни) външната реклама губи своята ефективност малко или много и компаниите, както и участниците в предизборни кампании търсят по-креативни начини за популяризиране във виртуалното пространство.

От екипа на Байдън побързаха да посочат, че това е само началото и те планират много повече дигитални форми на реклама в различни платформи. Самата Animal Crossing вече е продала над 22 милиона копия, което я прави подходяща за тази цел.