Стартирането на дългоочакваната обновена версия на култовата стратегия Age of Mythology: Retold се сблъска с неочаквано недоволство от страна на феновете, които бяха разочаровани от единствената предлагана добавка към играта - Legacy Deity Portrait Pack.

Age of Mythology: Retold е обновена версия на популярната стратегия от 2002 г., която включва нови графични подобрения, както и преработена механика. Въпреки че основната игра получи "много положителни" отзиви в Steam, над 90% от потребителите изразиха недоволство от платената добавка за 6 щ. долара, която включва портрети на богове от оригиналната игра, която е на повече от 20 години.

Феновете на играта се обединиха около мнението, че тази добавка е трябвало да бъде безплатна и критикуваха разработчиците от World's Edge за решението да я монетизират. Според тях добавянето на стари изображения, които модърите могат да пресъздадат в рамките на часове, не заслужава допълнителни разходи.

Въпреки тази критика, Age of Mythology: Retold продължава да се радва на положителни отзиви, но добавката вече предизвика бурни реакции и сравнения с по-ранни случаи на противоречиви DLC-та като "конската броня" от The Elder Scrolls.