След изтичането на информация през април разработчиците от китайското студио miHoYo (Genshin Impact, Honkai: Star Rail) разкриха датата на пускане на своята условно безплатна постапокалиптична ролева екшън игра Zenless Zone Zero. Припомняме, че в трейлъра от декемврийските награди The Game Awards 2023 беше съобщено, че Zenless Zone Zero ще бъде пусната на пазара през 2024 г., а преди месец страницата на играта в App Store показа конкретна дата - 4 юли.

Както стана ясно, Zenless Zone Zero наистина ще излезе на 4 юли за компютри (Epic Games Store, официален уебсайт), PS5, iOS и Android. Броят на предварителните регистрации е надхвърлил 35 милиона и продължава да расте.

Разработчиците благодариха на геймърите за интереса им към Zenless Zone Zero и подкрепата им за проекта и обявиха старта на онлайн събитие, наречено "Магазин за път", в което можете да спечелите редица предмети в играта.

Освен това, след като разкриха датата на излизане на Zenless Zone Zero, авторите представиха трейлър (демо) на следващия герой - върколак на име Ликаон. Трейлърът е озаглавен Wolfishly Charming (Вълчи чар).

Събитията в Zenless Zone Zero ще се развият в близко бъдеще. Светът е разкъсван от мистериозни природни бедствия, а хората намират убежище в последния бастион на цивилизацията - оживения град Ню Ериду. В ролята на водачи (т.нар. проксита) играчите ще трябва да дадат битка на чудовищата. Обещава се разнообразие от фракции, бързи битки и зрелищни комбинации в отряди от по трима души, както и атмосферичен саундтрак.