Square Enix отлага Forspoken. Предстоящата екшън ролева игра от студиото зад Final Fantasy XV Luminous Productions по-рано беше планирана да излезе на 24 май. Вместо това тя ще се появи официално на 11 октомври.

"Нашата визия за това вълнуващо ново заглавие е да предоставим игрови свят и герои, които геймърите по целия свят ще искат да изживеят години наред. За нас е изключително важно да го направим правилно", заявиха от Luminous Productions. "За тази цел през следващите няколко месеца ще съсредоточим всичките си усилия върху усъвършенстването на играта и нямаме търпение да изживеете пътешествието на Фрей тази есен."

За последен път видяхме Forspoken по време на брифинг, който Square Enix проведе в края на миналата година. В главната роля на заглавието е Фрей, родена в Ню Йорк и пренесена във фантастичната страна Атия. Озвучена от актрисата Ела Балинск, Фрей трябва да спаси света от корупция, докато се опитва да намери пътя към дома. Square Enix ще пусне Forspoken за PlayStation 5 и персонални компютри.