Специалистът от Digital Foundry Алекс Баталия потвърди съществуването на версията за компютър на научнофантастичния "roguelike" шутър Returnal от студиото Housemarque в дискусия във форума ResetEra.

Слуховете за компютърната игра Returnal се разпространяват от 2021 г. насам. Проектът се появи в изтичане на информация от сървърите на GeForce Now, след като в SteamDB беше открита страница на бъдещата игра. В портала VGC се появи видеоклип с проекта, за който се твърди, че работи на компютър, а в Reddit имаше скрийншоти на порта.

Все още обаче не всички са убедени в това. Потребителят Darkkahn от ResetEra изрази съмнения относно реалистичния вид на Returnal на компютър, но Battaglia отвърна: "Буквално съм виждал как работи на PC, lol".

Кога Returnal за компютри ще може да бъде видян от всички останали, Баталия не уточни, но като се има предвид неотдавнашната активност на страницата SteamDB, официалното потвърждение на порта може да не е далеч.

Returnal дебютира през април 2021 г. за PS5, а през март 2022 г. получи актуализация с безкраен режим. Играта разказва историята на астронавтката Селин, която се озовава във времева примка на екзотичната планета Атропос.