Както беше обещано, вечерта на 3 януари тази година Valve обобщи резултатите от традиционните зимни награди Steam. Победителите бяха обявени на страницата на церемонията.

За наградите кандидатстваха игри, които бяха избрани от потребителите по време на есенната разпродажба на Steam. Наградите бяха разпределени в единадесет категории, като всяка категория включваше по пет проекта.

Подобно на номинираните, победителите в наградите Steam 2022 бяха избрани чрез общо гласуване. То започна на 22 декември (заедно със зимната разпродажба) и приключи вчера, 3 януари, един час преди обявяването на победителите.

Големият носител на наградата Steam 2022 е Elden Ring. Фентъзи екшънът с отворен свят от FromSoftware беше избран за най-добър в категориите "Игра на годината" и "Най-добра игра, която не можете да получите".

Приключенският екшън God of War (2018) и приключението за котки Stray също бяха номинирани за игра на годината - съответно в категориите "Най-добра игра с изключителен сюжет" и "Най-иновативен геймплей".

Hitman 3 спечели в категорията за виртуална реалност, а сред отличените заглавия в различните категории са още Cyberpunk 2077, Raft,Marvel"s Spider-Man: Miles Morales, Final Fantasy VII Remake Intergrade, LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, както и режисьорската версия на Death Stranding.