Подобно на много игри през 2021 г. и Elden Ring ще бъде забавен поради нарушен работен ритъм в студиото FromSoftware, което стои зад създаването му. Очакваният с нетърпение от мнозина екшън RPG, трябваше да се появи през януари, но сега стана ясно, че това ще се случи на 25 февруари догодина.

Това обяви в Twitter самото студио, използвайки корпоративния си акаунт. Разработчиците обявяват, че имат нужда от още малко време, за да довършат "дълбочината и стратегическата свобода на играта, които надхвърлят първоначалните очаквания". Студиото се извини за забавянето и добави към привържениците, че "вашето търпение и разбиране означават много за нас".

Наред с новината за отлагането на Elden Ring се появи и нещо по-приятно. Стана ясно, че най-верните фенове на играта, ще имат възможност да участват в затворен мрежов тест на заглавието. Чрез него късметлиите, изтеглени на специална томбола, ще могат да изиграят част от играта три месеца преди тя да се появи официално.

Издателят Bandai Namco заяви, че целта е да се проведе стрес тест и "различни технически проверки на онлайн системи". Всички играчи имат време до 1 ноември да се регистрират за участвате в теста, който ще бъде отворен за пет тричасови сесии между 12 и 14 ноември на PlayStation 4, PS5, Xbox One и Xbox Series X/S. За включването няма изискване играчите да са абонати на PlayStation Plus или Xbox Live Gold.