Малко след първите отзиви от западните портали за джедайския екшън Star Wars Jedi: Survivor от студиото Respawn Entertainment издателят Electronic Arts обяви плановете си да подобри играта при пускането ѝ на пазара.

Припомняме, че Star Wars Jedi: Survivor трябваше да бъде пусната на 17 март, но с цел довършване и оптимизация премиерата беше отложена за 28 април. Както се оказа малко преди премиерата, играта има проблеми, особено на компютри. От EA обещаха, че първият пач за Star Wars Jedi: Survivor ще се появи още днес, като за следващите седмици след пускането са планирани актуализации, които ще включват поправки на грешки, подобрения на производителността и настройки на достъпността.

Потребителите очаквано бяха недоволни в коментарите си, отправени чрез различни платформи, от това положение на нещата, като геймърите предполагат, че Electronic Arts е била честна, като е нарекла играта "незавършена", и се чудят защо пускането на играта не е било отложено още веднъж, за да се избегнат тези проблеми.

Междувременно EA пусна реклама, в която Марк Хамил, изпълнителят на ролята на Люк Скайуокър във филмите, учи колегата си от "Междузвездни войни: Оцеляване" Камерън Монаган как да бъде джедай.

Star Wars Jedi: Survivor излиза на пазара днес за компютри в Steam и EGS, PS5, Xbox Series X и S. Играта получи високи оценки, но поне на компютри страда от сериозни проблеми с оптимизацията, според специалисти, които са получили достъп до нея по-рано.