Миналата есен Dragon Age: Dreadwolf премина през алфа тестове, а екипът се съсредоточи върху прецизиране на графиката, изостряне на геймплея и полиране на критични детайли. Според Electronic Arts заглавието е в постпродукция от септември 2022 г.

Това е термин, който обикновено се използва в областта на кинематографията, но в случая означава един от последните етапи на разработката. За да помогне на Dragon Age: Dreadwolf да пресече финалната линия, Electronic Arts е привлякла екипа зад следващия Mass Effect, който все още е в предпродукция, и бившия изпълнителен продуцент на поредицата Марк Дара. Дара напусна BioWare през декември 2020 г. и сега се завърна като консултант. Специалистът ще помогне да се гарантира, че Dragon Age: Dreadwolf се свързва с наследството на предишните части.

"Те не бързат със следващата Dragon Age, експериментират, привличат правилните хора, подобряват играта. Това е нормално за сложните проекти в този жанр. Тази фаза на производството отнема време и в името на феновете в BioWare искат да я направят както трябва" - заяви старши вицепрезидентът на EA Саманта Райън.

На този етап няма официална дата на излизане или целеви платформи за Dragon Age: Dreadwolf. Според слуховете тя ще бъде пусната за компютри, PS5, Xbox Series X и S най-рано през 2024 година. През февруари в мрежата се появиха кадри от тестовата версия на играта.