Докато феновете на Dead Space се примиряват с факта, че миналогодишният римейк на първата част дълго време ще остане последната игра от поредицата, издателят Electronic Arts е решил да проведе кросоувър събитие със своя научнофантастичен хорър франчайз в Battlefield 2042.

Събитието на тема Dead Space ще се проведе в Battlefield 2042 от 9 до 16 юли и ще донесе със себе си режим Outbreak, в който отрядите ще изпробват своята издръжливост и изобретателност срещу немъртвите орди, докато се опитват да избягат от лабораторията Boreas.

Кросоувърът ще включва и тематични награди и платен набор от предмети за персонализиране, включително външния вид на Айзък Кларк и три легендарни кожи за оръжия. Пакетът ще струва 2 200 Battlefield монети (20 щ. долара).

За да съвпадне с обявяването на кросоувъра на Battlefield 2042 с Dead Space, беше представен геймплей тийзър Outbreak, който дава представа какво да очакваме от режима. Освен това Кевин Джонсън, глобален мениджър на общността на Battlefield, потвърди, че заедно с кросоувър събитието ще бъде пуснат и нов пач за Battlefield 2042. Подробности за актуализацията ще бъдат разкрити следващия петък.

Припомняме, че през април EA опроверга слуховете за отмяна на римейка на Dead Space 2, но достоверни източници съобщиха, че в резултат на слабите продажби на римейка на първата част поредицата отново е поставена на пауза. Що се отнася до Battlefield 2042, настоящият сезон ще бъде последен за шутъра. DICE вече премина към работа по единна вселена на Battlefield, с която сега се занимават разработчиците на Dead Space от Motive Studios.