Порталът GamesIndustry.biz предупреди, че американският издател и разработчик Electronic Arts се готви да увеличи цената на абонамента си за EA Play, следвайки основните си конкуренти.

Според GamesIndustry.biz цената на месечния абонамент за EA Play за всички платформи ще се повиши от 4,99 щ. долара на 5,99 щ. долара, а на годишния абонамент - от 29,99 щ. долара на 39,99 щ. долара.

Абонаментът EA Play Pro, разпространяван само чрез приложението EA App - с бонус награди и достъп до игри на EA в деня на издаването - ще поскъпне до 16,99 щ. долара за месец и до 119,99 щ. долара за година.

Според информацията Electronic Arts е започнала да изпраща известия за предстоящото повишаване на цените на EA Play на активните абонати на 10 април. За тях промените ще влязат в сила месец по-късно, на 10 май.

Както отбелязва порталът Video Games Chronicle, новите потребители могат да видят коригираната цена на тарифите EA Play на официалния уебсайт на Electronic Arts още сега.

Като основна причина за поскъпването на EA Play в GamesIndustry.biz наричат желанието на Electronic Arts да бъде в крак с промените във валутните курсове и да изравни цената на услугата с пазарната. Припомняме, че през миналото лято Microsoft повиши цената на Xbox Game Pass Ultimate и Xbox Game Pass в целия свят, а последното увеличение на цената на абонамента за PlayStation Plus се случи през септември 2023 година.