Главният изпълнителен директор на Embracer Group Ларс Вингефорс коментира успеха на ELEX II и разкри плановете за следващите години като част от последния финансов отчет на компанията. Според него, пускането на научнофантастичната ролева игра Piranha Bytes - основното издание за изминалото фискално тримесечие - не е отговорило на очакванията на Embracer Group, но компанията се надява на продажби, които ще продължат дълго във времето.

През отчетния период се наблюдава спад в продажбите в сравнение със същия период на 2021 г., но Metro Exodus, Wreckfest, Biomutant, Deep Rock Galactic, Satisfactory и други проекти продължават да привличат нови играчи.

Въпреки това, Embracer Group все още има възможност да увеличи продажбите. Студиата на холдинга разработват 223 игри, включително 25 проекта от клас AAA, които ще бъдат пуснати на пазара преди април 2026 година.

Следващото голямо издание на Embracer Group е новият Saints Row. Възобновяването на поредицата от екшън игри с отворен свят на Volition е насрочено за 23 август тази година.