Obsidian са водещата сила в създаването на дълбоки RPG игри. Без значение дали става дума за Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity или The Outer Worlds - игрите на компанията са запомнящи с голямата свобода в решенията, които предоставят на играча. Именно поради тази причина новото заглавие на компанията е така очаквано.

Avowed изглежда като всяка друга фентъзи ролева игра — мечове и щитове, лъскави брони и шлемове с онези смешни малки предпазители за носа. Тогава се появяват кремъчните пистолети с двойна ръкохватка. И заразената с гъбички мечка... и какво ли още не.

Когато играта започне, вашият герой пристига в отдалечен ъгъл на света на Еора, наречен Живите земи. Вие сте пратеник на империята Аедир и сте изпратен да разследвате мистериозна чума.

"Не всеки в Живите земи е развълнуван от имперското присъствие тук", гласи един от първите коментари, които чувате.

Още тук започва да се оформя една от дилемите ви, дали да застанете зад местните или да сте достоен син на Империята.

"Имате установена роля като императорски пратеник, но вашата "личност, външен вид, философия и атмосфера, които внасяте в тази роля, зависи изцяло от вас" обясняват от Obsidian.

От студиото разкриват, че играта е изцяло ориентирана към сингълплейъра и историята си. Има няколко дървета на способностите, а вие можете да играете като човек или елф, но не и други раси. Битките са динамични и подобни на тези от серията Elder Scrolls, а развитието на магията не пречи на развитието на "меле способностите ви".

Avowed ще дебютира през 2024 година.