Група отдадени фенове от екипа на LoreCraft Designs обявиха излизането на първата част на Warcraft: Chronicles of the Second War, пълен римейк на Warcraft II: Tides of Darkness на Blizzard Entertainment. Warcraft: Chronicles of the Second War е преосмислена версия на Warcraft II върху енджина на Warcraft III: Reforged. Римейкът включва подобрения в геймплея, които доближават играта до Warcraft III.

Засега на разположение на играчите е само кампанията за орките, която могат да изиграят напълно. Историята включва 17 мисии с нови заставки, повече от 1500 гласа и саундтрак, пресъздаден от талантливи музиканти. Можете да изтеглите първата част на Warcraft: Chronicles of the Second War безплатно от уебсайта на Hive Workshop, но за да играете римейка, ще ви е необходимо лицензирано копие на Warcraft III: Reforged. Разработчиците на Warcraft: Chronicles of the Second War са поразени от реакцията на общността на изданието и обещават скоро да се заемат с пускането на пачове и създаването на човешка кампания.

Създаването на Warcraft: Chronicles of the Second War отне повече от три години. Римейкът не само възстанови морските битки, но и добави динамично време и мъгла, както и нови елементи от историята на World of Warcraft и каноничните романи. Римейкът на Warcraft II в много отношения се превърна за феновете в това, което Warcraft III: Reforged навремето не успя да бъде. При пускането си на пазара през януари 2020 г. преиздаването беше критикувано за бъгове, липсващи функции от оригиналната игра и влошена графика.