Пренасянето на герои от видеоигрите в киното не е нещо ново, но винаги е вълнуваща тема за геймърите. По време на CES 2021 научихме подробности за два от най-чаканите проекти на това поприще - филма по Uncharted и HBO сериала, базиран на The Last of Us.

Изпълнителният директор на Sony Interactive Entertainment Джим Райън сподели официално, че ще ги видим още през тази година, въпреки че не става много ясно докъде е стигнала работата по тях към момента. В своето видео послание директорът разказва още, че Sony няма да спре да се опитва да достигна до всички свои фенове и през нови канали, визирайки стрийминг платформите, които набират все по-голяма популярност покрай пандемичната обстановка.

Без да го заявява в прав текст Джим Райън все пак намекна, че тепърва можем да очакваме много филми и сериали, базирани на успешни PlayStation игри. Той не пропусна да отбележи и успешния старт на PlayStation 5, но пропускайки подробности около недостига на конзоли в световен мащаб.

Междувременно се разбра, че режисьор на сериала по The Last of Us ще бъде руснакът Катемир Балагов, а не както се твърдеше до сега Крейг Мазин и Йохан Ренк. Сред причините за това се посочва проблем с графика и най-вероятно желанието на продуцентите сериалът да е готов още тази година.