Директорът на Final Fantasy 14 Наоки Йошида сподели, че играта има над 24 милиона регистрирани играещи. Това се случи по време на специално събитие по повод излизането на следващото допълнение за заглавието, наречено Endwalker.

С това Final Fantasy 14 става най-печелившата от цялата поредицата, след своята поява преди 11 години. Още през 2015 г. играта има 15 милиона регистрирани играчи, а техният брой нараства до 10 през 2017 г. с появата на допълнението Stormblood.

На събитието Наоки Йошида сподели, че от компанията няма да пестят инвестиции в своя продукт и тепърва геймърите ще получат много ново съдържание. Въпреки трудностите за играта в началото, тя се трансформира в продукт, който допринася значително за печалбите на студиото.

Следващото допълнение към Final Fantasy 14 ще завърши една голяма сюжетна линия, но това няма да е край за играта. По време на събитието, директорът на проекта говори за период от десет години, в който заглавието ще бъде обогатявано с ново съдържание, което определено зарадва почитателите ѝ.