Издателят 505 Games и разработчиците от финландския колектив Forbidden Studios обявиха решението си да отложат ранния достъп до своята приключенска игра от първо лице Among the Trolls.

Играта беше официално представена по време на 505 Games Spring 2022 Showcase през май и се очакваше да бъде пусната в Steam Early Access през настоящата година.

Стана ясно, че стартирането на ранния достъп до нея ще бъде отложено за 2023 година. Допълнителното време ще бъде използвано, за да се гарантира, че клиентите на Chapter One в Steam ще имат "възможно най-доброто изживяване".

Събитията в Among the Trolls ще се развият в горите на Финландия, където играчите ще трябва да се научат как да оцеляват в дивата природа, борейки се със свръхестествени същества от финландския фолклор и живите духове на природата.

Разработчиците обещават обширен свят на финландския фолклор, митология и древна шаманска магия, както и много магически атрибути. Пълното издание се очаква да бъде пуснато в рамките на 20 месеца след премиерата за ранен достъп.