Microsoft обяви, че на 18 ноември ще се появи важно допълнение за една от най-популярните им игри - Flight Simulator. Game of the Year (GOTY) Edition ще зарадва почитателите на авио симулациите с много нововъведения и първия боен самолет в играта.

Той е част от петте нови машини. Изтребителят е F/A-18 Super Hornet, отлично познат на мнозина от филма Top Gun. Друга интересна новост е възможността за управление на въздушното такси VoloCity, самолета за късо излитане PC-6 Porter, ориентирания към земеделието NX Cub и малкия Aviat Pitts Special S1S.

Надстройката GOTY добавя осем летища, включително Marine Corps Airmar Miramar и базата на NASA Patrick. Същевременно осем града ще получат ъпгрейди на външния си вид. В това число влизат Хелзинки, Нотингам и Утрехт. На разположение на геймърите са и нови уроци по пилотиране за различните машини.

Актуализацията добавя и полезни системни възможности. Геймърите ще получат достъп до подобрените опции на DirectX 12, подобрена метеорологична система и възможност за допълнително настройване на различни елементи в играта.

Ако вече притежавате Flight Simulator, нововъведенията идват безплатно като актуализация за всички компютри, работещи с Windows, както и за Xbox Series X/S. Платеното издание GOTY е предназначено само за геймъри, които за първи път ще инсталират играта.