Полското студио, създало играта Frostpunk обяви, че скоро ще я видим и за мобилни устройства. 11 bit ще си партнира с китайската NetEase, за да предложи на пазара заглавие за iOS и Android, което ще пренесе атмосферата от играта върху екраните на телефони и таблети.

Frostpunk се появи за първи път през 2018 г. и се превърна в успешно продължение на 11 bit в сървайвъл сим жанра, след отличената с много награди и любовта на публиката This War of Mine.

Според предварително обявеното, играта ще се придържа към добре познатия геймплей и механики от компютърното заглавие. Тя ще даде възможност на геймърите да се впуснат в пост-апокалиптичното преживяване. Играчите попадат в свят, скован от лед, в който трябва да се грижат за последните оцелели, правейки трудни избори и вземайки жизненоважни решения.

Създателите на играта обясняват, че отново са заложили на възможността за повечко мислене от играчите. За тях има различни, провокиращи мисълта изживявания, така како е и в допълненията Roguelike Adventure, Law and Guild, Rare Animal Rescue Station и Character Development. Сега с Frostpunk Mobile заглавието ще достигне до повече хора по света, каквато е и целта на създателите му. Все още няма официална дата за премиерата, но очакванията са тя да бъде обявена скоро.