Обявено в навечерието на ранния достъп до Diablo IV, състезанието за място на статуята на "Майката на страданието Лилит" ще има хиляда победители, но както във всяко състезание, само един може да стигне пръв до финала.

В рамките на надпреварата, първите хиляда души, достигнали 100-то ниво в хардкор режима на Diablo IV, ще получат своя псевдоним от Battle.net, който ще бъде увековечен върху споменатата скулптура на главния антагонист на играта.

Предизвикателството започна на 2 юни, като потребителят Rob2628 достигна най-високото ниво в Diablo IV MOD след 2,5 дни, а спийдърът cArn_ повтори постижението на следващия ден в хардкор. Докато при нормални обстоятелства смъртта в Diablo IV не е проблем, при хардкор тя води до моментално и постоянно изтриване от акаунта на играча - без втори шанс. Предпазливостта при такива обстоятелства е от решаващо значение, но в началото на ранния достъп до Diablo IV тя не беше достатъчна, за да спаси Diablo IV от бъгове.

Въпреки това cArn_ успя да преодолее и дори да изпревари останалата част от конкуренцията благодарение на помощта на съотборниците си. Отборната игра има няколко предимства пред соловата в Diablo IV, но cArn_ не бива да бъде подценяван. Постиженията на стриймъра вече са признати от Blizzard.

Пълното издание на Diablo IV ще бъде пуснато днес за компютри в Battle.net, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S. На средностатистическия играч ще са му необходими около 150 часа, за да достигне 100-то ниво.