Потребителят Crafty-Astronomer905 на Reddit показа на общността, вълнуваща се от Call of Duty, как боецът от Task Force 141 Саймън Райли, по-известен с повиквателния си знак Ghost, изглежда под известната си маска.

Той дебютира още в Call of Duty: Modern Warfare 2 през 2009 година и във всички игри оттогава, в които се е появявал, никога не е показвал лицето си - въпреки че почти го направи в сюжетната кампания на новата Call of Duty.

За разлика от първата версия на героя, итерацията на Ghost от рестартирането на Call of Duty: Modern Warfare през 2019 г. включва напълно моделирано лице, което обаче все още е скрито от подобна на череп маска.

На финала на новата Modern Warfare 2 героят сваля за кратко маската си. Лицето на Ghost остава извън екрана в епизода, но както Crafty-Astronomer905 открива, то се съдържа във файловете на играта.

Всъщност версията на Саймън Райли от Modern Warfare 2 прилича на звездата от телевизионния сериал Agent (известен още като The Turn: DC Spies), британския актьор Самюъл Рукин, който играеше героя в проекта.

Реакциите на феновете са смесени: едни казват, че външният вид на Рукин подхожда на персонажа, но други го сравняват с космическия рейнджър Бъз от "Toy Story", а трети спорят за привлекателността му.

Call of Duty: Modern Warfare 2 беше пусната на 28 октомври за компютри в Battle.net и Steam, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S. Играта постави рекорд по продажби за поредицата и донесе на Activision над 1 милиард долара за 10 дни.