Когато бойната игра Mortal Kombat 1 беше обявена за Nintendo Switch през май, феновете разбраха, че не трябва да очакват усъвършенствана графика от хибридната конзола на Nintendo, но нивото на понижаване на качеството шокира всички сега. На Nintendo Switch новата Mortal Kombat страда от влошаване във всички визуални аспекти: разделителна способност (до 900p в телевизионен режим и 720p в режим за джобни устройства), по-лоши текстури, модели, геометрия, осветление, ефекти след обработка и т.н.

Особено несполучливи са очите - те са статични и в повечето случаи неосветени, поради което във всяка сцена ярко изпъкват и изглеждат изцъклени. Ситуацията вече се е превърнала в повод за мемове в мрежата. "Изглежда смешно, но е поправимо. Не разбирам защо е пусната в този вид", казва експертът от Digital Foundry Джон Линеман. Изданието планира да направи подобрения на графиката на Mortal Kombat 1 на различни платформи.

В допълнение към лошата графика Mortal Kombat 1 на Nintendo Switch може да предложи редовни пропадания на честотата на кадрите в геймплея и заставки, както и изключително дълго време за зареждане. В социалната мрежа X (бивш Twitter) потребителите се питат защо Mortal Kombat 1 за Nintendo Switch струва същите 70 долара като за PS5 с Xbox, където играта върви и изглежда в пъти по-добре.

"Това е просто грабеж", изразява мнение SynthPotato. Mortal Kombat 1 вече е налична за компютри в Steam и EGS, PS5, Xbox Series X и S и Nintendo Switch за закупилите премиум (110 щ. долара) или колекционерско издание (250 щ. долара), а за тези, които са поръчали предварително стандартната версия, ще се отключи на 19 септември.