След отлагането на множество събития заради пандемията от Covid-19 през миналата година, за лятото на 2021 г. постепенно започнаха да се прокрадват планове някои от ежегодните изложения да се проведат. В края на юни би трябвало да видим Световния мобилен конгрес в Барселона, а преди това между 12 и 15 юни е насрочено и едно от най-големите геймърски събития - Е3 в Лос Анджелис.

Подготовката му не минава без задължителните в последно време спекулации, дали все пак няма да бъде отложено, но за сега поне организаторите са категорични - събитие ще има при спазване на специални мерки. В подкрепа на това, че Е3 все пак ще се проведе, са и потвържденията за участие на някои от най-големите имена в бранша: Nintendo, Xbox на Microsoft, Capcom, Konami, Ubisoft, Take-Two Interactive, Warner Bros. Games и Koch Media.

Не са малко и тези които се колебаят. Те все още не са потвърдили, че ще участват, но не са отказали. Такива са Activision Blizzard, Square Enix, EA и Bandai Namco. Големият отсъстващ обаче ще е Sony. Компанията пропусна не само отложеното Е3 по време на пандемията, където бе отказала предварително участие, но и това през 2019 година. Тя почти сигурно пропуска изложението и тази година.

Това не пречи на организаторите обаче да обещаят отлична атмосфера. Те предвиждат и възможност за участие на хилядите геймъри, възпрепятствани да стигнат до Лос Анджелис физически заради ограниченията, свързани с пандемията. Чрез специален портал и приложение, които ще бъдат стартирани малко преди самото изложение много хора ще имат възможност да се включат и дистанционно.