Play Station 4 занапред ще е все по-рядко тема за новини и разговори, след като новото поколение конзола на Sony е вече на пазара. Със сигурност обаче не трябва да пропускаме да отбележим страхотния финален спринт на последните два ексклузива за конзолата - The Last of Us и Ghost of Tsushima.

Според изнесените данни от Sony, Ghost of Tsushima на Sucker Punch е оставила сериозен отпечатък в сърцата на геймърите. Последното голямо заглавие за PS4 е продадено в над пет милиона копия до сега. Това е станало през месеците от юни до октомври, в които заглавието беше най-актуално на пазара. Освен многото продажби за добрите качества на играта говори и високата оценка, която има тя в Metacritic - 9.2/10.

Редица критици се изказват дори по-ласкаво за нея, като поставят и по-висока оценка. Мнозина тъврдят, че това е една от най-добрите игри за цялата генерация. Освен графиката и интересната комбат система, заглавието се отличава с емоционална и завладяваща история.

Играта на студиото Sucker Punch, които до сега бяха известни най-вече със серията си infamous, праща геймъра в ролята на млад самурай. Той е тръгнал по пътя на отмъщението в опит да спаси своята родина от нашествието на монголите.