God of War: Ragnarok вече бе обявена официално, но за нея все още не се знае достатъчно. Поредното заглавие от новата поредица дебютира с трейлър, разкриващ някои от важните елементи в нея. Отново ще видим Кратос и Атрей. Малчуганът вече е пораснал мъж, търсещ отговори на важни въпроси.

Двамата ще се изправят пред изключително трудна задача. Те ще трябва да осуетят Рагнарьок. Това е неизбежната битка на боговете в скандинавската митология, която води към свършека на света.

За новото заглавие се знае, че ще има нов директор в лицето на Ерик Уилиямс. Въпреки това се очаква не малка част от елементите в God of War: Ragnarok да са вече познати. Новите елементи ще включват промени в самите механики на игра. Според новия директор и това, което той обявява, новата игра ще е доста по-вертикално ориентирана.

на Ерик Уилиямс потвърди и новината, че играта ще бъде последната от поредицата, засягаща Скандинавието. Причината за това, че разработката на заглавието отнема много време, а те не искат да разтягат историята твърде много.