Издателят Plaion и разработчиците от Nightdive Studios разкриха датата на излизане на римейка на култовия шутър System Shock за конзоли и коментираха датата на излизане на голямото обновление 1.2 за PC версията.

Както стана известно, System Shock (това е името на римейка) ще бъде пуснат за PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S на 21 май тази година. Съобщението беше придружено от нов геймплей трейлър. На конзолите разработчиците обещават удължен финал, възможност да играете като жена хакер и др. Версиите за PS5, Xbox Series X и S ще се предлагат и на дребно като физически копия, докато версиите за PS4 и Xbox One ще бъдат достъпни само в цифров вид.

Що се отнася до ъпдейта 1.2, който ще включва изброените подобрения и редица други, той трябваше да бъде пуснат за компютри едновременно с конзолните версии на System Shock, но в прессъобщението не се споменава за кръпката.

В призива към сътрудниците в Kickstarter разработчиците увериха, че PC версията на System Shock ще получи актуализацията 1.2 "в близко бъдеще". Както уточняват авторите в X, става дума за периода до 21 май.

По-рано беше съобщено, че 1.2 ще включва облачни сейвове, подобрена логика на куестовете, преработен дизайн на финалната битка, повишена оптимизация в цялата игра, по-интелигентен изкуствен интелект на враговете и други подобрения.

System Shock е издадена на 30 май 2023 г. за компютри (в Steam и GOG, EGS).