Група руски модъри от Revolution Team отговориха на въпросите на играчите относно техния проект GTA: Vice City Nextgen Edition - фен ремастър на култовия криминален трилър на Rockstar Games върху енджина Rage от GTA IV.

По-рано Revolution Team обещаха подобрен град и оръжия от GTA: Vice City - The Definitive Edition, всички превозни средства и модели на героите от версията за Xbox, скрийнсейвъри на енджина и известно изрязано съдържание.

Както Revolution Team обяви в триминутно видео, GTA: Vice City Nextgen Edition ще предлага всички мисии от историята и някои странични мисии (по-специално доставка на автомобили за автокъщата Sunshine). 

Разработчиците уточниха, че минималните системни изисквания на GTA: Vice City Nextgen Edition ще бъдат същите като в GTA IV:

  • Операционна система: Windows XP (Service Pack 1) или Vista (Service Pack 3);
  • Процесор: Intel Core 2 Duo с 1,8 GHz или AMD Athlon X2 64 с 2,4 GHz;
  • Видеокарта: Nvidia GeForce 7900 или ATI Radeon X1900;
  • Видеопамет: 256 MB;
  • Оперативна памет: 1,5 GB;
  • Версия на DirectX: 9.

Какво още разказаха създателите на GTA: Vice City Nextgen Edition в отговорите на въпросите:

Разработчиците не са избрали енджина на GTA V за проекта поради липсата на инструменти за писане на сюжетни мисии;

Пусковият модул на мода ще включва ENB настройки;

Сред възстановеното съдържание са заставките в мисията Supply & Demand, както и песента Running with the Night на Lionel Richie за радиостанцията Flash FM - преди това песента беше достъпна само във версията за PS2.

Модърите не планират графични актуализации на GTA III и GTA: San Andreas след излизането на GTA: Vice City Nextgen Edition, но след излизането на играта ще бъде публикуван изходният код на проекта.

GTA: Vice City Nextgen Edition ще бъде пусната през втората половина на 2024 г. (по-рано се съобщаваше за пускане през 2025 г.) на руски и английски език и ще се разпространява безплатно. Наскоро екипът съобщи за напредъка на разработката в своите социални мрежи.