Култовият шутър Half-Life, който през уикенда отбеляза 25-годишнината си с безплатно раздаване на Steam и голяма актуализация, постави нов личен рекорд по популярност в цифровата услуга на Valve.

Припомняме, че най-добрият брой едновременно играещи Half-Life до миналото лято беше около 6 хил. души, но кампанията на феновете през август 2022 г. помогна да се надмине първоначалният рекорд два пъти - 12,28 хил. души. По време на честването на 25-годишнината си Half-Life успя да надмине този резултат - вечерта на 19 ноември (точно на рождения му ден) в култовия шутър бяха регистрирани над 33,47 хил. едновременни играчи.

Заслужава да се отбележи, че нарастването на популярността на оригиналния Half-Life в Steam съвпадна с падането на пика онлайн на една от основните премиери на 2023 г. - космическата ролева игра Starfield от Bethesda.

Както в събота, така и в рекордната за Half-Life неделя дневният ѝ пик онлайн в Steam надхвърли този на Starfield - 31,07 хил. срещу 29,32 хил. на 18 ноември и 33,47 хил. срещу 31,09 хил. на 19 ноември.

Голямата актуализация на Half-Life, посветена на годишнината, включва съвместимост със Steam Deck, поддръжка на геймпади, широкоекранни монитори и мрежови функции на Steam, ново и съкратено съдържание и много други.

Все още можете да получите класическата игра безплатно - разпространението на Half-Life ще приключи днес, 20 ноември, в 21:00 ч. българско време. За да се сдобиете с копие, просто натиснете бутона "Добави в акаунта" на страницата на играта.