Pahris Entertainment, независимо латвийско студио, състоящо се от само двама души, обяви пускането на своята хардкор постапокалиптична ролева игра Space Wreck, вдъхновена от Arcanum и първия Fallout, в Steam за ранен достъп.

Действието се развива 20 години след голям миньорски конфликт за астероиди и включва пирати, бунтовници, деликатни ситуации и трудни дилеми. Най-важната част от Space Wreck е ролевият компонент. Потребителите могат да играят с когото си поискат и както си искат: задачите имат 3-8 възможни решения, а възможностите на героя са ограничени от неговите характеристики.

Приключението изобилства от различни стилове на игра. Битките са 100% незадължителни", уверяват създателите на Space Wreck. В заглавието не е необходимо да се биете, но все пак можете, ако ви се играе по този начин. Буквално всеки герой може да бъде убит - няма недосегаеми. Всички решения ще имат своите последствия, които ще се отразят на финала, за когото са предвидени няколко различни варианта.

Пълната версия на Space Wreck е пусната в режим на ранен достъп - цялото планирано съдържание в играта вече е реализирано, но се нуждае от доработка и тестване, като пълното издание на играта се очаква след шест до осем месеца. При стартирането ѝ са обещани бонус съдържание за последната локация, повече ролеви функции и подобрения на интерфейса. Демо версия на заглавието вече е налична и в Steam.