С излизането на най-новото заглавие на IO Interactive - Hitman 3 - от студиото зарадваха верните играчи на серията с добри новини. Оказа се, че придобиването на всички нива от първите две части на играта няма да е проблем за притежаващите ги, независимо каква платформа използват.

След обявяването на новото заглавие се създаде странен казус. Втората част на играта не се предлага от Epic Games и единственото възможно решение е играчите да купят заглавието под формата на допълнение, независимо дали вече го притежават, или не. Такъв проблем не съществува за конзолната версия на играта и на практика щеше да е нечестно към компютърните геймъри.

Чрез своя Twitter акаунт IO Interactive обеща, че всички, които вече притежават Hitman или Hitman 2 ще могат да ги използват заедно с третата част. Въпреки че все още не е уточнено как ще се случи прехвърлянето, вероятно ще научим това съвсем скоро.

Към момента има възможност играта да се поръча от Epic Games Store, като по този начин всички получават и специалната първа версия на GOTY на първата част. Същевременно промоция има и за втората част. Тя ще се предлага с 80% отстъпка в първите две седмици след старта на Hitman 3. Самата игра излиза днес Hitman 3 за PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series S/X и персонален компютър.