И през 2021 г. най-голямото геймърско изложение, което иначе се провежда в Лос Анджелис, ще премине без физически посещения. Заради продължаващата пандемия и ограничителните мерки и тази година Electronic Entertainment Expo е отменено от борда по туризма в града. В момента тече подготовката и планирането за електронното му провеждане.

Новината надали е изненадваща, въпреки че по-рано тази година плановете бяха събитието да се проведе поне в хибриден вариант - с по-малко посетители на място. Асоциацията, която го организира, все още не е пуснала официално становище по въпроса, но предположенията са, че отново ще видим Summer Game Fest, който миналата година замести голямото изложение и стана място за обявяването на много игри през лятото.

Голямата разлика в двете е времето на провеждане, както и обстановката на открито, която позволява безопасното провеждане на фестивала. В него участват по-малко хора и той все пак успява да се впише в изискванията около Covid-19 пандемията. Дали това ще се случи и през тази година няма как да е 100% сигурно и организаторите му все още изчакват да получат по-ясен сигнал от здравните власти на щата, за да започнат организация.