Hamster Kombat, иновативната и популярна игра, създадена от руския предприемач Едуард Гуринович, известен с основаването на CarPrice, обяви пускането на своя собствен токен HMSTR в блокчейна на TON (The Open Network). Играта, в която играчите кликат върху хамстер, който е ръководител на криптоборса, и печелят виртуални монети, бързо стана хит в Русия.

Нарастващата популярност на играта доведе до драстично увеличение на търсенето на масажори, които се използват за симулиране на кликвания, като продажбите на тези устройства на платформи като Wildberries са се увеличили със 179% през юни спрямо май.

Пускането на токена HMSTR в блокчейна на TON е логична стъпка в развитието на играта, която вече се утвърди като феномен в гейминг общността. Токенът ще позволи на играчите да превърнат спечелените в играта виртуални монети в реална стойност, като ги използват за различни цели в екосистемата на TON.

Стартирането на токена HMSTR е планирано за 26 септември, същия ден, в който ще бъде стартиран и AirDrop за потребителите. Това събитие се очаква с нетърпение от феновете на играта, които вече са свикнали с нестандартните и забавни механики на Hamster Kombat.

Въпреки успеха си, играта е станала и обект на внимание от страна на измамници. Експерти по киберсигурност от руската компания F.A.C.C.T. (бивша Group IB) съобщават за над 600 фалшиви сайта, създадени с цел кражба на акаунти в Telegram, използвайки фалшиви обещания за бонуси или конвертиране на виртуални монети в реални рубли. Играчите и потребителите на Hamster Kombat са предупредени да бъдат особено внимателни и да избягват взаимодействие със съмнителни ресурси.