Издателят Fireshine Games и студиото ColePowered Games представиха нов трейлър на своята стелт детективска игра в ноар стил Shadows of Doubt в рамките на презентацията PC Gaming Show: 2023 Preview и уточниха датата на излизане на играта.

Припомняме, че играта Shadows of Doubt беше представена през април 2018 година. През юли 2020 г. проектът получава подкрепа от Fireshine Games (тогава Sold Out), но авторите не казват кога точно да очакваме издаването.

Съобщава се, че Shadows of Doubt ще бъде пусната в продажба за компютри в Steam в началото на 2023 година. Водещият на PC Gaming Show: 2023 Preview Франки Уорд уточни, че става дума за първото тримесечие на 2023 година.

Според Ward желаещите ще могат да изпробват Shadows of Doubt още на 1 декември в рамките на отворения бета тест, но тази информация се оказа невярна. "Първоначално възнамерявахме да проведем отворена "бета" през декември, но това беше преди затворената "бета". Искаме да поправим редица проблеми, които ни помогнахте да открием, преди да стартираме нещо по-публично" - заяви представител на Fireshine Games в Discord.

Що се отнася до трейлъра, видеоклипът с продължителност минута и половина обяснява какво ще правят играчите в Shadows of Doubt: търсене на улики, проследяване на заподозрени и нарушаване на правилата (например промъкване в чужди апартаменти).

Събитията в Shadows of Doubt се развиват в една хипериндустриална версия на 80-те години на миналия век. Благодарение на усъвършенстваното процедурно генериране на света и симулацията на живота на неговите жители буквално всеки в града може да бъде престъпник.