През декември научихме, че има планове любимите на много геймъри игри Spelunky и Spelunky 2 да се появят за Nintendo Switch. Конкретната дата стана ясна току що и чакането е почти приключило. Двете ще се появят в Северна Америка, Европа и Австралия на 26 август, добавяйки още една двойка инди - произведения към библиотеката в Switch.

Spelunky е много популярна още с излизането си за персонални компютри през 2008 година. Тя бе безплатна за Windows, а по-късно се появи за Xbox 360 през 2012 година. Феновете на Sony имаха възможност да се докоснат до нея през PS Vita и PS3. До момента пък продължението бе достъпно само за персонални компютри, PlayStation 4 и PS5.

Spelunky представлява платформер с променливи нива, които предлагат предизвикателно ново изживяване всеки път, когато геймърът започне да играе. Действието се развива под земята и включва редица фантастични места, изпълнени с чудовища, капани и съкровища. Играчите имат пълна свобода, докато навигират в подземните галерии.

Сега за Switch Spelunky поддържа локален мултиплейър, а Spelunky 2 разполага с възможност и за онлайн надпревара в рамките на конзолата.