Основателят на Insider Gaming Том Хендерсън и старши редакторът на портала Майк Строу хвърлиха сянка върху доклада на Kotaku за развитието на горещо очаквания криминален трилър с отворен свят от Rockstar Games.

Припомняме, че в неотдавнашна статия, позовавайки се на информатори, запознати с процеса на разработване на GTA VI, Kotaku съобщи, че производството на играта изостава от графика и заплашва да се забави до есента на 2025 г., а в краен случай - до 2026 година. Според Хендерсън статията на Kotaku не съдържа нова достоверна информация: само спекулации, основани на официални данни от финансовите отчети на Take-Two, историята на изданията на Rockstar и предишни слухове.

Строу добави, че е разговарял с няколко източника и всички те твърдят, че разработката на GTA VI върви по график и всички съобщения за отлагане на този етап от производството са "чиста спекулация".

По-рано беше съобщено, че разработката на GTA VI навлиза в последните си етапи: в опит да увеличи безопасността и производителността на екипа Rockstar премества служителите си обратно в офисите от април. Официално GTA VI е планирана за 2025 г., но в доклад на анализаторите от Take-Two от февруари се посочва, че премиерата ще бъде преместена от фискалната 2025 г. (от април 2024 г. до март 2025 г.) на 2026 г. (април 2025 г.).

GTA VI се създава за PS5, Xbox Series X и S. Събитията ще се развиват в измисления щат Леонидас (прототип - Флорида). Обещават "най-големия и най-достоверния свят в историята" на поредицата.