В мрежата се появиха слухове, че сървайвъл играта Valheim ще бъде отложена. Информацията, която бе разпространена от гейминг канала в YouTube Neebs Gaming, бързо бе опровергана от разработчиците ѝ, въпреки забавянето в работата им.

Играта, която още е в процес на разработка и в етап на ранен достъп за персонален компютър от втори февруари, вече бе продадена в над 6 милиона бройки само за шест седмици. Викингиският сюжет на заглавието очевидно привлича доста хора. "Сървайвъл" играта достигна 19 000 едновременни играчи и 60 000 зрители в Twitch само един ден след излизането си. На втория ден след излизането, Valheim се радваше на 95% положителен рейтинг с 1500 гласа.

Според шведските създатели от Iron Gate Studio работата по заглавието не само върви, но те са готови скоро да пуснат и ново съдържание за него. Идващият ъпдейт, който ще се нарича Hearth and Home, ще бъде фокусиран върху изработката на елементи в играта. След него предстоят и допълнителни ъпдейти, които ще излизат през цялата 2021 година. Единствената причина за забавянето, според създателите, е желанието им да изчистят възможно най-много бъгове в кода, който пускат.