Без никакво предупреждение миналата седмица Ubisoft премахна пиратския екшън с отворен свят Assassin's Creed IV: Black Flag от Steam. Феновете видяха скрит смисъл зад това, но всъщност се оказа, че такъв няма. Когато на 5 септември бутонът "Добави в количката" изчезна от страницата на Assassin's Creed IV: Black Flag в Steam, някои фенове предположиха, че Ubisoft подготвя съобщение или дори направо пускане на нова версия на играта.

В края на юни порталът Kotaku, позовавайки се на свои източници, съобщи, че Ubisoft наистина е стартирала разработката на римейк на Assassin's Creed IV: Black Flag, така че надеждите на феновете не са били напълно неоснователни. Реалността обаче се оказа доста по-прозаична.

В изявление за PC Gamer и Eurogamer представител на Ubisoft увери, че издателят е наясно със случилото се, и призова да не се придава голямо значение на ситуацията. "Наясно сме, че Assassin's Creed Black Flag в момента не е достъпна за закупуване в Steam. Това се дължи на технически проблем, който нашите екипи вече се опитват да отстранят възможно най-скоро", заявиха от Ubisoft.

Коментарът на Ubisoft не слага край на потенциалния римейк на Assassin's Creed IV: Black Flag, но настоящата ситуация с играта в Steam не е знак за предстоящ анонс. Играта дебютира през октомври 2013 г. за PS3 и Xbox 360, през ноември си проправи път към компютрите, PS4 и Xbox One, а още шест години по-късно и към Nintendo Switch. Според Kotaku римейкът е в начална фаза на разработка.