Фентъзи екшън ролевата игра Hogwarts Legacy във вселената на Хари Потър дебютира точно преди месец, а излизането на играта за още платформи продължава да се отлага, въпреки че тя вече е на основните целеви платформи.

През февруари Hogwarts Legacy видя бял свят на компютри в Steam и EGS, PS5, Xbox Series X и S, а на 4 април (също първоначално планирана премиера през февруари) трябваше да се появи версия на PS4 и Xbox One, а на 25 юли - на Nintendo Switch.

Стана ясно, че разработчиците са имали нужда от допълнително време, за да полират Hogwarts Legacy за PS4 и Xbox One. Премиерата за тези платформи е отложена за 5 май. Версията за Switch не се споменава за сега. Друга игра на Warner Bros. Games, супергеройският екшън Gotham Knights, също трябваше да бъде пуснат на конзоли от сегашно и последно поколение. Версиите за PS4 и Xbox One обаче не бяха отложени, а направо отменени.

На персонални компютри и конзоли Hogwarts Legacy вече се представи повече от прилично - през първите две седмици от излизането си играта е спечелила 850 млн. щ. долара и е продала 12 млн. копия в световен мащаб.