Микроблогът Gematsu забеляза, че японският онлайн магазин Neowing е отворил ранна предварителна поръчка за състезателната аркадна игра Need for Speed Unbound на издателя Electronic Arts и разработчиците от Criterion Games.

Според описанието от Neowing събитията в Need for Speed Unbound ще се развиват в Лейк Шор Сити. Играчите ще трябва да се състезават с времето, да избягват полицаите и да се опитат да си проправят път към главното събитие - The Grand.

Need for Speed Unbound обещава "най-реалистичните автомобили" в историята на поредицата, "изцяло нов визуален стил" (и то с аниме елементи) и нов начин за ускоряване, наречен Burst Nitrous.

Освен всичко друго NFS Unbound ще предлага широки възможности за персонализиране, които могат да бъдат демонстрирани в социалното пространство Meetups, и саундтрак с песни на рапъра A$AP Rocky.

Според уебсайта Neowing, играта Need for Speed Unbound ще бъде пусната в продажба на 2 декември (същата дата беше посочена от вътрешен източник по-рано) поне за PS5. По-рано беше съобщено, че играта ще бъде ексклузивна за компютри и конзоли от настоящото поколение.

Като бонус за предварителна поръчка на Need for Speed Unbound са предмети за персонализиране (визуализации по време на шофиране, регистрационен номер, дизайн на профила) и 150 хил. долара за мултиплейър режим.

Заслужава да се отбележи, че пълният официален анонс на Need for Speed Unbound ще се състои днес в 18:00 ч. българско време. Тогава ще бъде публикуван и дебютният трейлър на играта.