Благодарение на стартиралото дело между Apple и Epic Games, наяве излизат редица интересни документи, даващи представа за приходите, които студиото е получило от играта си Fortnite. Оказва се, че тя е изкарала над 9 милиарда долара за две години.

Съдебната сага между двете компании се води от няколко години, а през миналата Epic публикува обновление за мобилната версия на играта, с която се заобикаля системата за разплащане през App Store с тяхна собствена, така че Apple да не получават комисионна.

Във финансова презентация, представена по време на изслушванията се посочва, че играта е генерирала печалба от 5,4 милиарда щ.долара през 2018 г. и 3,7 милиарда за 2019 г. или общо 9.1 милиарда само за две години. Прогнозите за 2020 г. пък са надминати сериозно и печалбата вместо очакваните 2,7 милиарда е цели 5,1 милиарда.

В същото време останалите известни игри на Epic Games като Psyonix, Battle Breakers и Spyjinx записват скромна печалба от 108 милиона долара за тези две години. Друг важен приход - дивидентите от Unreal Engine са достигнали до 124 милиона долара за 2018 г. и 97 милиона за 2019 година.