В края на миналата седмица видяхме официалното обявяване на още една премиера. Square Enix анонсира нова игра от света на Life is Strange. True Colors, както ще се наричз заглавието, е поверено за разработка на създателите на Before The Storm - Deck Nine Games, а не както беше до сега на Dontnod Entertainment. Като дата на излизане е посочен десети септември 2021 година.

Life is Strange: True Colors сблъсква геймърите с изцяло нова героиня. Алекс живее в малкото градче Хейвън Спрингс, където се събира отново с брат си преди той да умре в мистериозен инцидент. Тя започва да разследва смъртта му, като характерно за играта започва да визуализира емоциите на хората, които среща. Още нещо интересно за тази част на Life is Strange е, че в нея се завръща един от героите на първата ѝ част - Стеф.

Square Enix направи анонс и на Life is Strange Remastered Collection. Това е пакет от преработени версии на първите две игри от поредицата. Той е подходящ за всички, които са решили сега да се включат в света на тази интересна поредица. Създателите обещават, че в колекцията ще се насладим на подобрена визия, преработена игра на актьорите, обновени загадки, допълнителните пакети, излезли за игрите, включително и бонус епизода от първата игра Farewell.

Преработените версии ще излязат също през есента за Xbox Series X/S, PC, PS4, PS5, Xbox One и Google Stadia.