Студиото Rebellion Developments, известно с поредицата Sniper Elite, представи новия си проект - Atomfall, екшън игра с елементи на оцеляване, която ще пренесе играчите в постядрената Великобритания през 60-те години на миналия век. Действието на играта се развива пет години след реалната радиационна авария в ядрения комплекс "Селафийлд" в Уиндскейл, като играчите ще изследват зона на изключване в графство Къмбрия.

Atomfall впечатли играчите с ретрофутуристичната си атмосфера и тъмния, апокалиптичен свят. Геймплей трейлърът показва как геймърите ще трябва да проникват в изоставени бункери, да разкриват тайни от миналото и да се сражават с разнообразни врагове, включително военни, сектанти и други фракции. Специално внимание е обърнато на събирането на ресурси, скритостта и отворените битки.

Много геймъри вече правят сравнения между концепцията на Atomfall и игри като BioShock и Fallout. Някои дори описват проекта като "дете на BioShock и Fallout". Екипът обещава широк арсенал от оръжия и интересна механика за взаимодействие с околната среда, което ще направи преживяването по-интензивно и дълбоко.

Очаква се Atomfall да излезе през март 2025 г. за PC и конзоли, като ще бъде достъпна и в абонаментната услуга Game Pass от първия ден.