Разработчиците от бразилското студио Orbit (Haunted House, Ebenezer and the Invisible World) обявиха следващия си проект - киберпънк играта Sky Dust - по време на представянето на The Enemy Direct 2024.

Събитията нея ще се развиват в едно дистопично киберпънк бъдеще, когато след глобална катастрофа обществото в обичайния смисъл на думата е изчезнало, а границите между морал и етика са станали неясни.

В света на Sky Dust влиятелни личности използват услугите на наемници за изпълнение на различни задачи (най-често в местното киберпространство) - главният герой принадлежи към тях. Една от ключовите характеристики на Sky Dust е разделянето на света в играта на реален и виртуален (самото киберпространство). В различните измерения главният герой има различни умения и способности. Играчите в ролята на наемник ще трябва да се отправят на пътешествие, което ще промени не само тях самите, но и света около тях. По време на основната кампания трябва да печелите пари, за да развивате способности и да участвате в нови дейности. Битките не са лесни: враговете разполагат с разнообразни техники и изискват индивидуален подход. Потребителите ще трябва да избягват, да парират атаките и да избират правилния момент за удар.

Играта Sky Dust е потвърдена за компютри (в Steam) и все още няма дори приблизителна дата на излизане. Според описанието в услугата на Valve на този етап играта поддържа само английски и португалски (бразилска версия) езици.