Историята с тайната църква във философския екшън NieR: Automata продължава. Потребител на Reddit публикува ново видео, а разработчиците на играта дори коментираха откритието.

Скритата зона се намира зад тайна врата, която можете да видите в клипа. До сега никой друг освен sadfutago от Reddit не е открил района, така че общността има съмнения относно автентичността на откритието. В нов видеоклип обаче той показва пътя до църквата от началото до края. Секцията не изглежда завършена - черната маса в далечния край на залата е недостъпна за взаимодействие, а звуковият диалог е взет от друга част на играта.

Що се отнася до разработчиците, продуцентът Йосуке Сайто нарече находката "вечна мистерия", а режисьорът Йоко Таро заяви, че отговорите трябва да се търсят в неговия Twitter в следващите месеци.

NieR: Automata беше пусната през март 2017 г. за компютри в Steam и PS4, появи се за Xbox One през юни 2018 г. и ще бъде пусната в продажба за Switch на 6 октомври 2022 г. Доскоро се смяташе, че всички тайни на играта са вече разкрити, но явно има и още.