Разработчиците от GSC Game World изненадаха своите фенове, като обявиха, че S.T.A.L.K.E.R. Legends of the Zone Trilogy ще бъде пусната за Nintendo Switch по-рано от планираното. Въпреки първоначалните очаквания за пускане през ноември, компилацията ще излезе на 31 октомври. Тя ще включва трите класически игри от серията - Shadow of Chernobyl, Clear Sky и Call of Pripyat - адаптирани за конзолата на Nintendo с подобрения като жироскопично управление и поддръжка на телевизионен режим.

Трейлърът на играта, пуснат заедно с новината, разкрива подобрения в графиката и управлението, съобразени със специфичните изисквания на портативната конзола. S.T.A.L.K.E.R. Трилогията ще бъде налична на цена от 40 долара, като феновете ще могат да се потопят в атмосферата на "Зоната" както у дома, така и в движение.

Играчите с нетърпение очакват възможността да преживеят отново приключенията си в постапокалиптичния свят на S.T.A.L.K.E.R., като адаптацията за Nintendo Switch се очаква да привлече както ветерани, така и нови играчи.