При обявяването на римейка на Silent Hill 2 от Bloober Team феновете критикуваха външния вид на главния герой - някои от тях смятаха, че е твърде стар. Разработчиците дори защитиха решението си, но изглежда, че в крайна сметка са се съгласили с феновете.

Припомняме, че в оригиналната игра главният герой на Silent Hill 2 Джеймс Съндърланд е само на 29 години, но в дебютния трейлър на римейка той изглеждаше забележимо по-възрастен. Според продуцента Мотой Окамото промяната е била умишлена.

"Част от причината е, че феновете са остарели с над 20 години, а средната възраст на геймърите също се е увеличила. Искаме да покажем един по-зрял Джеймс, който е трябвало да изстрада още повече в живота си", каза Окамото.

Както отбеляза потребителят на Reddit Trem45, римейкът на Silent Hill 2 наскоро се сдоби с нова библиотечна икона с по-млад Джеймс в неофициалната база данни на Steam. В коментарите към публикацията на Trem45 феновете се съгласиха, че новата версия на Джеймс изглежда значително по-добре от предишната: "Поне показва, че изучават и вземат присърце обратната връзка, вместо да я игнорират.

Външният вид на главния герой не е единственото оплакване от римейка. Февруарският трейлър събра много негативни коментари (за излишъка от битки и QTE, "дървените" анимации и т.н.), включително от самите разработчици.

Издаването на римейка на Silent Hill 2 се очаква през 2024 г. за компютри (в Steam) и PS5. Очаква се датата на излизане на превъплъщението да бъде обявена на все още необявената гейм презентация на Sony през май.