Финландското студио Remedy Entertainment в неотдавнашен доклад за инвеститорите разкри промени в графика за разработка на кооперативния шутър с кодово име Vanguard.

Играта се разработва от няколко години, като проектът беше споменат още във финансовия отчет за 2019 г., но все още не е излязъл от етапа на началното си развитие. През май 2022 г. обаче Remedy заяви, че играта "бележи значителен напредък".

Както стана известно, за да подобри качеството на Vanguard, Remedy реши да удължи периода за валидиране на концепцията и да отложи значителното разширяване на екипа за разработка до 2023 година. В резултат на ситуацията с Vanguard и по-ниските от очакваното възнаграждения за игри, прогнозите на Remedy за остатъка от годината се промениха. Приходите няма да се увеличат в сравнение с 2021 г., а оперативната печалба ще намалее, въпреки че преди се очакваше цифрите да нараснат.

Vanguard се създава за компютри и неназовани за сега конзоли в партньорство с китайската компания Tencent. Като част от споразумението тя получи и правото да разработи мобилна версия на проекта.